O nama

Udruženje penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije  je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, patriotska i socijalno-humanitarna organizacija, koja čuva i razvija svetle tradicije naše slavne prošlosti, zasnovana na slobodi druživanja više pravnih I fizičkih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja statusnih interesa aktivnih i penzionisanih pripadnika Vosjke Srbije, vojnih veterana, ratnih vojnih invalida(rvi), boraca u sukobima 1990-1999.g, porodice palih boraca, korisnika porodičnih vojnih penzij, korisnika civilnih penzija Srbije, kao i njihovim istinitim i pravovremenim informisanjem, koji nisuzabranjeni Ustavom ili zakonom.

Na Sednici Skupštine Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije održane 14.06.2020.godine a na predlog Upravnog Odbora Udruženja, osnovan je medij (internet portal), pod imenom Veteran Press ( internet adresa je veteranpres.rs).

Na istoj sednici odlučeno je da odgovorni urednik medija bude Svetomir Uskoković. Takođe je odlučeno da jezik pružanja medijske usluge bude srpski.

Ciljevi Udruženja zahtevaju osnivanje ovakvog medija kako bi pravovremeno informisali naše članove o aktuelnim dešavanjima u Nišu i Srbiji, ali prvenstveno o aktivnostima koje Udruženje sprovodi kako na teritoriji Nišavskog upravnog okruga tako i na teritoriji Republike Srbije. Sedište medija Veteran Press je u ulici Cara Dušana 6 u Nišu.

Rešenje o registraciji medija u APR-u.