Aktivnosti udruženja

Izuuzetna saradnja Udruženja na svim nivoima

Borci plaču posle rata

Akcija udruženja na Bulevaru Heroja sa Košara u Nišu 22.02.2022.g.

Na inicijativu Udruženja ratnih veterana 63.padobranske brigade a uz pomoć grada Niša i kopnene Vojske Srbije, duž bulevara Heroja sa Košara u Nišu, zasađene su sadnice mlečnog Javora kao simbol stradalih junaka u jednoj od najtežih bitaka koje je imala  naša Vojska, tokom agresije NATO alijanse potpomognuta šiptarski teroristima na Kosovu i Metohiji u odbrani otadžine.

Naša je obaveza da se sećamo palih junaka i dužnost da ne zaboravimo njihova herojstva i žrtve koje su podneli za našu slobodu.

 

Polaganje venaca na spomeniku palim borcima Republike Srpske u Bijelјini 05.05.2021.

Nakon održanog radnog sastanka delegacije Udruženja VIII -og odreda specijalne brigade policije MUP- Istočna Ilidža i Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije položile su vence na spomeniku palim borcima Republike Srpske u Bijelјini.

 

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je IMG_1505-1024x683.jpg

Delegaciju Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije predvodio je predsednik Skupštine Udruženja Svetomir Uskoković.

 

Radni sastanak sa Udruženjem VIII-im odredom specijalne brigade policije MUP- Istočna Ilidža u Bijelјini 05.05.2021.

Na održanom radnom sastanku pre svega je prezentovan rad jednog i drugog Udruženja, sa ogromnim prostorom za zajednički rad i saradnju u svim oblastima delovanja.

Moramo da naglasimo da su oba Udruženja servis svojih članova i prenošenje iskustva obe organizacije u rešavanju problema boračke populacije je od izuzetnog značaja za dalјi rad.

Takođe su prezentovani problemi sa kojima se Udruženja trenutno susreću pre svega u administrativnom smislu, i jedino zajedničkim radom moguće ih je prevazići. 

U tom smislu potisan je memorandum o saradnji između naših Udruženja, kako bi se naša veza u zajedničkom radu  još jače učvrstila.

Zajednički snimak ispred Skupštine Grada Bijelјine, Republika Srpska.

Revakcinacija boraca i članova porodica iz R.Srpske u Domu Zdravlјa Loznica 05.05.2021.god.

Udruženje penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije je 05.05.2021.godine, u skolopu akcije vakcinisanja pripadnika boraca i članova njihovih porodica iz Republike Srpske, izvršilo revakcinaciju protiv virusa  COVID 19, u Domu zdravlјa u Loznici.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je IMG_1356-1024x683.jpg

Naša akcija je podržana od strane Ministarstva za rad, zapošlјavanje boračka i socijalna pitanja R.Srbije gde je ogroman doprinos dao državni sekretar ministarstva gospodin Miodrag Kapor.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je IMG_1341-1024x683.jpg

Moramo da napomenemo da je profesionalan i krajnje srdačan prijem bio od strane zaposlenih u Domu zdravlјa Loznica, a ovom prilikom se još jednom zahvalјujemo kordinatoru za imunizacijz DZ Loznica dr. Ljilјani Ranković, koja je sve ovo  besprekorno sprovela.