About

Udruženje penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije  je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, patriotska i socijalno-humanitarna organizacija, koja čuva i razvija svetle tradicije naše slavne prošlosti, zasnovana na slobodi druživanja više pravnih I fizičkih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja statusnih interesa aktivnih i penzionisanih pripadnika Vosjke Srbije, vojnih veterana, ratnih vojnih invalida(rvi), boraca u sukobima 1990-1999.g, porodice palih boraca, korisnika porodičnih vojnih penzij, korisnika civilnih penzija Srbije, kao injihovim istinitim i pravovremenim informisanjem, koji nisuzabranjeni Ustavom ili zakonom.

Na Sednici Skupštine Udruženja penzionisanih pripadnika Vojske i vojnih veterana Srbije održane 14.06.2020.godine a na predlog Upravnog Odbora Udruženja, osnovan je medij (internet portal), pod imenom Veteran Press ( internet adresa je veteranpres.rs).

Na istoj sednici odlučeno je da odgovorni urednik medija bude Svetomir Uskoković. Takođe je odlučeno da jezik pružanja medijske usluge bude srpski, a da uređivanje vrše novinar / reporter Milorad Maksimović i novinar / snimatelj Marko Dimitrijević.

Ciljevi Udruženja zahtevaju osnivanje ovakvog medija kako bi pravovremeno informisali naše članove o aktuelnim dešavanjima u Nišu i Srbiji, ali prvenstveno o aktivnostima koje Udruženje sprovodi kako na teritoriji Nišavskog upravnog okruga tako i na teritoriji Republike Srbije. Sedište medija Veteran Press je u ulici Cara Dušana 6 u Nišu.

Rešenje APR – a o registraciji medija 1

Rešenje APR – a o registraciji medija 2