Два вртића у изградњи – места за 250 малишана

Два вртића у изградњи – места за 250 малишана

Немања Јовановић

Завршетком изградње два вртића у Брзом Броду и насељу „Девети мај“ биће места за 250 малишана чиме ће број деце која чекају на вртић бити значајно мањи, истакла је градоначеница Ниша Драгана Сотировски после обиласка радова.

Обишли смо радове на изградњи вртића са сарадницима како би проверили да ли ће рокови бити испоштовани. Вртић у Брзом Броду на подручју градске општине Медијана биће завршен до краја идућег месеца, а вртић у насељу „Девети мај“ на подручју градске општине Палилула за неколико месеци, навела је градоначелница Ниша.

Она је подсетила да је пре осам месеци на листи чекања било више од 1.000 деце, а да је тај број сада смањен на 630 малишана који чекају на вртић  са њиховим родитељима.

Завршетком ова два вртића, са уређењем простора у Основној школи „Надежда Петровић“ у Сићеву и Основној школи „Његош“, са преуређењем простора Месне канцеларије „Божидар Аџија“, као и са изградњом новог вртића у Пантелеју, који ће се градити из донације, број деце на листи чекања биће минималан, рекла је Драгана Сотировски.

Вредност радова на изградњи вртића у Брзом Броду износи 39 милиона динара, вртић и Основна школа „Др Зоран Ђинђић“ биће повезани топловодом на гас. Вредност радова на изградњи вртића у насељу „Девети мај“ износи 49 милиона динара, саопштио је директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *