Za godinu dana KK Ratnici okupili čak 500 košarkaša !

Za godinu dana KK Ratnici okupili čak 500 košarkaša !

Od Naissus Info

Mnogim košarkašima širom zemlje dodatna motivacija za trojku ili zakucavanje bila je podrška kompanije Mozzart. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću kroz svoju akciju „Novi dresovi za nove šampione“ opremio je više od 30 košarkaških klubova u Srbiji!

Nova oprema je stigla i KK Ratnici iz Niša koji su osnovani 2020. godine od strane profesionalaca koji su u ovom sportu 15 godina. Za kratak vremenski period ovaj klub je okupio oko 500 dece koji su raspoređeni po grupama i kategorijama!

„Osnovani smo pre nešto više od godinu dana. Kao izuzetno mladom kolektivu, ali iskusnom u svetu košarke, veoma nam je važna donacija Mozzarta koji je prepoznao da imamo velike ambicije – kaže Saša Damnjanović iz KK Ratnici.

Pored seniorske ekipe klub ima sve selekcije mlađih kategorija – juniori, kadeti, pioniri, mlađi pioniri, kao i školu košarke.

„Već u prvoj godini zabeležili smo dosta uspeha. Seniori su osvojili prvo mesto, juniori su podeli prvo mesto, kadeti osvojili treće, a pioniri peto mesto. Cilj nam je stabilizacija seniorske ekipe u višem rangu, jer smo mlada ekipa, a u rangu gde igramo sledeće sezone su ekipe na okupu i po više godina. Sa mlađim kategorijama, prevashodno je najvažnije razigravati igrače, dok je rezultat u drugom planu“, objašnjava Damnjanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *