Vučić sa Dodikom: Srbija će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući integritet BiH

Vučić sa Dodikom: Srbija će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući integritet BiH

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, uoči poseta koje ih očekuju u narednom periodu.

Aleksandar Vučić je objavio na Instagram profilu buducnostsrbijeav da je sa Miloradom Dodikom razgovarao o podršci Srbije Republici Srpskoj.

“Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj”, napisao je Vučić, uz fotografiju sa Dodikom.

Na sastanku je dogovoreno da Republika Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Reč je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, koje su delom stradale u poslednjim zemljotresima, a ta mesta su od posebnog strateškog značaja za celokupan srpski narod.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Takođe, dvojica sagovornika su ocenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja, mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

U skladu sa tim, Vučić i Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.

Predsednik Dodik se posebno zahvalio Srbiji na vakcinama koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Foto

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *