Vučić: Duh Vaskrsa inspiracija da srčano radimo na razvoju Srbije i SPC

Vučić: Duh Vaskrsa inspiracija da srčano radimo na razvoju Srbije i SPC

Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, navodi se u vaskršnjoj čestitki predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Najradosniji hrišćanski praznik ove godine dočekujemo snažniji nego ranije, istakla je premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru, saopštila je pres služba predsednika. 

U čestitki se kaže: “Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima radosno čestitam najveći hrišćanski praznik – Vaskrs Gospoda Isusa Hrista”.

“Večna radost Vaskrsenja neka bude izvor nadahnuća da u vremenima bremenitim različitim izazovima i teškoćama uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje, Svetoga Save i svih drugih svetih srpskog naroda”, naveo je predsednik, čestitajući praznik.

Duh Vaskrsa neprekidna je inspiracija da svi zajedno srčano i posvećeno radimo na dobru i razvoju Republike Srbije, Srpske pravoslavne crkve i vaskolikog srpskog naroda, ističe se u čestitki.

“Čestitajući Vam Vaskrs, želim da Gospod izlije obilje svoga blagoslova na našu Otadžbinu i Svetu Crkvu.

Hristos vaskrse!”, naveo je predsednik Vučić.

Brnabić: Naradosniji hrišćanski praznik dočekujemo snažniji nego ranije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i građanima koji praznik slave po Julijanskom kalendaru.

“Najradosniji hrišćanski praznik ove godine dočekujemo snažniji nego ranije i sa verom i nadom da ćemo se vratiti načinu života koji nam je pružao radost susreta sa bližnjima”, navela je u čestitki.

U protekloj godini pokazali smo da zajedno možemo da premostimo i savladamo izazove koje je svetu donela pandemija i da se snažno borimo za život i zdravlje svakog čoveka, jer je zdravlje najveća vrednost i blago, navela je premijerka u čestitki.

“Pokazali smo da su solidarnost, odgovornost i empatija vrline koje moramo da negujemo i prenosimo mladim generacija i da tako gradimo bolju budućnost za celo društvo i sve ljude”, istakla je ona.

“U svoje lično ime i u ime svih članova Vlade Srbije, čestitam građanima Uskrs i želim da ovaj praznik provedu u miru i zdravlju, sa svojim porodicama i prijateljima”, navela je Brnabić, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *