Studentski radovi “Grafika i crtež” u Paviljonu do 11. aprila

Studentski radovi “Grafika i crtež” u Paviljonu do 11. aprila

Od

 Naissus Info

Posle  Novog Sada i Beograda izložba “Grafika i crtež”, otvorena je i u Nišu.  Od 2012. do 2019. godine organizovana je  naizmenično na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 13 sati otvorena je u Paviljonu, u Tvrđavi, a  sadrži dela više od 130 studenata različitih godina studija na fakultetima umetnosti u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

Ideja ali i zadatak izložbe “Grafika i crtež” je da predstavi aktuelnu studentsku produkciju umetničkih radova iz uže umetničke oblasti grafika, da poveže i motiviše studente za buduća postignuća, koji u toku svog školovanja pohađaju predmete Grafika i Crtanje na visokoškolskim ustanovama, kažu organizatori.

Ovogodišnja izložba sadrži dela više od 130 studenata različitih godina studija na fakultetima umetnosti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a selekciju radova su radili njihovi profesori.

Sada, 2021. potreba za izlaganjem studentskih radova veća je nego ikad, što se da videti na osnovu broja studenata koji su predstavili svoja grafička dela. Izloženi radovi refleksija su novonastalog stanja izazvanog pandemijom, oni nam prenose osećanja, snalaženja i nesnalaženja, nedoumice i uverenja….” navodi profesorka Anica Radošević Babić.

Izložbe “Grafika i crtež”, naizmenično su se odvijale od 2012. do 2019. godine, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a sledeće godine u galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Manifestaciji su se 2019. Pridružili i studenti Fakulteta umetnosti iz Niša, na izložbi koja je realizovana u galeriji Svilare u Novom Sadu.

Izložba će trajati do 11. aprila a radno vreme Paviljona je od 12 do 17 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *