Streličarski klub Niš učestvovao je na državnom prvenstvu u streličarstvu za seniorske konkurencije. Takmičenje je održano juče, u Subotici.

Streličarski klub Niš učestvovao je na državnom prvenstvu u streličarstvu za seniorske konkurencije. Takmičenje je održano juče, u Subotici.

Streličarski klub Niš ponovo ima prvaka države u seniorskoj konkurenciji. U konkurenciji od 105 takmičara iz 20 klubova, SK Niš je uz zlato osvojio i jedno srebro i jednu bronzu u različitim konkurencijama.

Mladi Mihajlo Stevanović, iako junior po godinama, takmičio se u seniorskoj konkurenciji olimpijskog luka. Ovo je najjača konkurencija u kojoj je nastupilo 46 takmičara.

Pre nedelju dana se okitio srebrom u juniorskoj konkurenciji, ali ove nedelje su se sve
kockice sklopile i došla je i ta najsjajnija medalja u srpskom streličarstvu.

Mihajlo je posle odličnog plasmana u kvalifikacijama (šesti rezultat takmičenja), prošao kroz teške eliminacije gde se u finalu susreo sa veoma iskusnim Aleksandrom Beatovićem, bivšim reprezentativcem i osvajačem državnih prvenstava u prethodnim godinama.

“Ovoga puta naš Mihajlo je bio i više nego spreman da iskoristi svoju šansu i odličnim gađanjem osvoji zlatnu medalju”, kažu iz kluba.

Drugo mesto je otišlo u SK Velos iz Novog Sada. Kao trećeplasirani završio je Radulović Miloš iz SK Košutnjak iz Beograda.

Nikolić Danica, iako kadetkinja po godinama, i prošlonedeljna osvajačica zlatne medalje na DP u svojoj starosnoj kategoriji, ove nedelje je odmerila snage sa seniorkama i došla do bronzanog odličja. Takođe veoma jaka konkurencija, čak 20 seniorki među kojima je Danica uspela da osvoji treće mesto.

“Zaista fantastičan uspeh za ovako mladu takmičarku”, dodaju iz SK Niš.

Zlato kod seniorki je osvojila Anja Brkić iz SK DIF (Beograd) dok je srebro otišlo u Novi
Sad Katarini Vranjković iz Novosadskog Streličarskog Udruženja (NSSU).

Srebrna medalja je došla u konkurenciji goli luk seniori gde je Dejan Stojanović osvojio drugo mesto. Posle drugog mesta u kvalifikacijama u konkurenciji sa 20 najboljih seniora, Dejan je svoj plasman potvrdio i kroz eliminacije gde je jedini izgubljeni meč imao u
finalu protiv Grahovac Nebojše iz SK NS2002 (Novi Sad).

Na trećem mestu je završio Vladimir Parezanović iz SK Zemun (Beograd). “Ovo je zaista
odličan uspeh jer je Dejan imao fantastičnu sezonu u dvorani gde gotovo da nije bilo takmičenja sa kog se on vratio bez medalje. Nadamo se sličnom uspehu i kada se takmičenja presele na otvoreno”, navode.

SK Niš ponovo ima državnog prvaka, i ovim se nastavlja velika tradicija vrhunskih uspeha u našem klubu.

“Uprava kluba je prezadovoljna postignutim rezultatima. Imali smo tešku godinu, kao i svi, u uslovima kada je bilo manje treninga, teško se dolazilo do termina, čak je bilo i praznog hoda u periodima kada epidemiološka situacija to nije dozvoljavala, ali na kraju se naš rad isplatio i pokazao rezultate i kontinuitet u radu.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *