Streličar Mihajlo Stefanović iz Niša drugi na izbornom takmičenju za Evropsko prvenstvo

Streličar Mihajlo Stefanović iz Niša drugi na izbornom takmičenju za Evropsko prvenstvo

Od Naissus Info

Niški streličar, Mihajlo Stefanović učestvovao je na izbornom turniru za odlazak na Evropsko prvenstvo u Antaliji. Ovo takmičenje će ujedno biti i poslednja prilika za osvajanje kvota za predstojeću Olimpijadu u Japanu.

“Mihajlo Stefanović, iako po godinama junior, stao je na crtu takmičarima koji imaju
daleko više iskustva od njega i nije nimalo razočarao”, kažu iz SK Niš. Sa 620 krugova koliko je Mihajlo ispucao plasirao se kao drugi i to sa svega 7 krugova zaostatka iza Jovice Velimirovića iz SK Velos, i sa čak 16 krugova prednosti ispred trećeplasiranog Aleksandra Beatovića, koji takođe dolazi iz SK Velos.

Ovo je odličan rezultat. Mihajlo je dosta napredovao u proteklih godinu dana i to u režimu smanjenog broja treninga zbog trenutne situacije. Ovakav rezultat je ulaznica među najbolje ne samo kod nas, već i šire. Kada se uzme u obzir da je Mihajlo veoma mlad takmičar koji je tek na početku svoje karijere, ne sumnjamo da će uz dalji rad njegovi rezultati biti sve bolji“, navode iz kluba.

Na žalost Mihajlo nije uspeo da se ovoga puta nađe na spisku onih koji odlaze u Antaliju. Razlog za to je to što Streličarski savez nema finansijskih sredstava da pošalje više od jednog takmičara. Stoga će Srbiju na EP predstavljati Velimirović iz Novog Sada.

Žao nam je što se naš aktuelni državni prvak u dvorani nije upisao na spisak reprezentativaca i pridružio se brojnim klupskim kolegama koji su ranijih godina bili članovi naše reprezentacije. Kako je Mihajlo tek na početku svoje streličarske karijere njegova evropska i svetska prvenstva tek dolaze“, zaključuju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *