“Sremčeve” učenice najbolje istoričarke u Srbiji

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti

Na Republičkom takmičenju iz istorije koje je održano proteklog vikenda održano u Šapcu učenice Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” osvojile su tri prva mesta, čime je ujedno i škola postigla najbolji plasman u Srbiji.

Niška Gimnazija “Stevan Sremac” na takmičenje je poslala tri predstavnice i su ostvarile najbolji plasman u svojoj kategoriji. Uspeh kakav do sada iz istorije nije zabeležen u školi, postigle su Natalija Milošević sa filološkog smera, Saška Dejanović koja pohađa istorijsko-geografsko odeljenje i Kristina Stanković iz bilingvalnog odeljenja za nemački jezik.

Navikli smo da imamo dobru decu i uspešne đake, ali što se istorije tiče ovo je do sada najveći plasman – kaže profesor Aleksandar Pavlović, koji je zajedno sa koleginicom Sanjom Petrović učenike spremao za takmičenje.

Ovakvi plasmani naročito su bitni tokom pandemije, jer pokazuju da je uprkos svim problemima moguće zadržati kvalitet obrazovanja, ističe direktorka škole Jelena Milošević.

Možemo samo da se zahvalimo našoj divnoj, vrednoj i pametnoj deci što na najbolji način promovišu školu i grad – istakla je Miloševićeva.

“Sremčevi” gimnazijalci postigli su dobre rezultate i na drugim takmičenjima, još dva druga mesta na republičkim takmičenjima iz engleskog jezika i geografije, kao i četvrto mesto književnoj olimpijadi. Protekle nedelje ova gimnazija dobila je zvanje “Super škole” od Unije učeničkog parlamenta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *