Sredinom juna prijavljivanje građana za zamenu stolarije

Sredinom juna prijavljivanje građana za zamenu stolarije

Izvor: Niški portal |

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će konkurs za građane koji žele da uz subvenciju države zamene stolariju u svojim domovima biti raspisan sredinom juna.

Konkurs za kompanije koje će izvoditi te radove biće raspisan za 10 do 15 dana.

Mihajlović je rekla i da se ukupno 88 lokalnih samouprava javilo na konkurs Ministarstva rudarstva i energetike, a da su 74 dostavile kompletnu dokumentaciju.

Najavila je da će jedinice lokalne samouprave u narednih nekoliko dana raspisati dva javna poziva.
 
“Jedan javni poziv je za firme, kompanije koje će da se bave zamenom stolarije. Mi pričamo ne samo o zameni stolarije, vrata, prozora, mi pričamo o izolaciji celih zgrada, porodičnih kuća, zamenu krovova, zamenu individualnih ložišta. Sve je to nešto što može i što ulazi u ovaj projekat”, rekla je Mihajlović.
 
Dodala je da će kriterijumi biti jasni i da kompanije sada ne mogu da povise cene stolarije i da će proći samo one koje su kvalitetne, dobre i imaju realne cene.
 
“Zatim će opštine i gradovi raspisati javni poziv za svoje građane ili stambene zajednice da se jave i učestvuju u ovom procesu u kojem država i grad daju 50 procenata, a polovinu novca daju građani”, 
kazala je Mihajlović.
 
Naglasila je da ove godine nema novca za sve, ali da veruje da će sledeće godine biti na raspolaganju 100 miliona evra.
 
“Ovo je projekat koji traje nekoliko godina, ne može da se završi za 365 dana. Građani treba da znaju, tu smo, hoćemo da pomognemo, hoćemo da se završi energetska efikasnost u stanovima, u porodičnim kućama”,
 rekla je Mihajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *