Republički seminar za izviđačke vođe

Republički seminar za izviđačke vođe

Od redakcija GP018

U periodu od 16. do 25. jula 2021. godine u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša biće održana Republička šumska škola – seminar za izviđačke vođe, vodnike I predvodnike.

Ovaj seminar pohađaće preko 50 mladih uzrasta 15-30 godina iz cele Srbije, koje će obučavati 20 predavača Saveza izviđača Srbije, Crvenog krsta i Sektora za vanredne situacije.

Na školi će polaznici imati priliku da nauče kako da rukovode izviđačkim jedinicama, da implementiraju Program Saveza izviđača Srbije u svom radu, planiraju sastanke, izlete i aktivnosti, metod i način rada sa decom i mladima, veštine komunikacije, kako da razviju dobru saradnju sa roditeljima, školom i lokalnom zajednicom.

Pored teorijskog dela I predavanja, učesnici će imati priliku da sve naučeno isprobaju i u praksi sa svojim vršnjacima, a nakon završene obuke od njih se očekuje da u svojim gradovima vode nove izviđačke jedinice I nove članove izviđačke organizacije.

Uz tradicionalni program obuke novih izviđačkih vođa, vodnika I predvodnika, na ovoj Republičkoj šumskoj školi biže organizovan I osnovni izviđački tečaj, na kome će polaznici moći da nauče osnove izviđačke organizacije, istorijat, kako organizovati život u kampu.

Republičku šumsku školu relizuje Savez izviđača Srbije u partnerstvu sa domaćinima Savezom izviđača grada Niša i Izviđačkim centrom „Cerje“, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru projekta „Osnaživanje mladih vođa za kvalitetnije sprovođenje programa namenjenih mladima“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *