Privrednici ljuti zbog nefer odnosa države: Zašto zatvarate male radnje, a dozvoljavate rad supermarketima Izvor: Niški portal

Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije postavilo je pitanje nadležnima zašto se zatvaraju male radnje, u kojima nema gužvi, a dozvoljava rad supermarketa koji pod izgovorom prehrane prodaju i drugu robu, zbog čega se u veletrgovinama i stvaraju gužve.

Povodom mera ograničenja koje su u više navrata bile na snazi, to udruženje u saopštenju tvrdi da su mere diskriminatorske i na štetu domaćih privrednika, za razliku od povlašćenih veletrgovina koje su uglavnom u vlasništvu stranog kapitala i kojima je na taj način omogućen ekstraprofit.
 
Kako je navedeno, na primer u Sloveniji i Francuskoj, veletrgovine umeju da odvoje neprehrambeni deo i izuzmu ga od prodaje za vreme dok su drugi zatvoreni.
 
Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije očekuje od Kriznog štaba da razmotri to pitanje.
 
Takođe, to udruženje postavlja pitanje zašto inspekcije dozvoljavaju šaltersku prodaju Mekdonaldsu dok su drugi zatvoreni, zašto srazmerno merama ograničenja nisu umanjeni nameti onima na koje se mere ograničenja odnose.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *