Pritisak na bolnice sve veći – danas zaseda Krizni štab, očekuju se oštrije mere

Pritisak na bolnice sve veći – danas zaseda Krizni štab, očekuju se oštrije mere

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 520.911 osoba, a zabeleženo je 4.747 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.

06:10

U Rasinskom okrugu 94 novoobolela

U Rasinskom okrugu je 94 novoobolela od kovida, najviše u Kruševcu.

U Kruševcu se uglavnom poštuju mere Kriznog štaba. Načelnik Komunalne milicije Miloš Jovanović je rekao da je izvršeno 1.711 nadzora i kontrola prethodne nedelje, izrečeno je 5 prekršajnih naloga.

Vikend je, kako kaže, bio sa boljom situacijom što se tiče poštovanja mera. “Zadovoljni smo kako je izgledalo u Kruševcu”, rekao je Jovanović.

Prema poslednjem preseku, još 28 pacijenata preminulo je od kovida 19. Koronavirus je registrovan kod još 4.634 osobe, od 15.265 testiranih.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana danas u osam sati ujutru, rečeno je u Vladi Srbije.

Očekuje se da će na sednici biti doneta odluka o oštrijim merama za borbu protiv epidemije. Izvesno je da će se pooštriti mere, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je za RTS da jedine mere koje mogu da prekinu lanac transmisije virusa jesu mere kakve su važile tokom vikenda, a to je da su jedino otvorene prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe.

“Nema sumnje da će brojke i dalje da rastu, pritisak na bolnice je sve veći i mi to moramo da zaustavimo što je brže moguće. Jedina efikasnost se obezbeđuje naglim, možda naizgled drastičnim merama”, naglasio je Kon.

Koronavirus se promenio, bez obzira na to što su mnogi naučnici tvrdili da mutacije neće uticati na njegove osobine, istakla je dr Nada Kuljić Kapulica i naglasila da je najsuverenije sredstvo primiti vakcinu.

U Srbiju je juče stigao novi kontingent vakcine “Fajzer-Biontek”, rečeno je u Ministarstvu zdravlja.

Stariji osnovci od danas prelaze na onlajn nastavu, zajedno sa srednjoškolcima koji nastavu na daljinu prate od prošle nedelje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *