PRESEK PO GRADOVIMA: Korona brojke i dalje padaju, u Beogradu još 715 novozaraženih, slede Novi Sad i Niš

PRESEK PO GRADOVIMA: Korona brojke i dalje padaju, u Beogradu još 715 novozaraženih, slede Novi Sad i Niš

Od 2.732 novozaražena, koliko je prema poslednjim podacima registrovano u Srbiji, u Beogradu je potvrđeno još 715 slučajeva korona virusa.

Trocifrene brojke imaju još Novi Sad (169) i Niš gde je još 126 novozaraženih.

U ostalim mestima broj novih slučajeva korona virusa je dvocifren.

Kragujevac 85

Kraljevo 72

Leskovac 65

Valjevo 57

Subotica 55

Smederevo i Pančevo po 51

U Srbiji su u prethodna 24 sata na korona virus testirano 10.898 građana od kojih je 2.732 novozaražena, što je i najmanji broj potvrđenih slučajeva još od 21. februara.

Preminuo je 35 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije trenutno se nalazi 266 obolelih.

Inače, od sutra sledi novo ublažavanje mera u sklopu kojih se otvaraju tržni centri, a njihovo radno vreme biće do 22 sata. To je potvrdio danas i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da je nužno da se svi posetioci tržnih centara striktno pridržavaju svih propisanih protivepidemijskih mera.

– To znači da je neophodno nositi maske, to znači da će voditi računa oni koji su zaduženi za to u svakoj radnji, odnosno da će oni voditi računa o broju ljudi u svakom objektu ponaosob, kao i da će obezbeđenje tržnih centara upozoravati sve oni koji se ne budu pridržavali propisanih mera i opominjati ih da nose maske – naveo je Vesić.

Biće otvorene sve prodavnice koje posluju u sklopu tržnih centara, ali neće biti otvoreni ugostiteljski objekti unutar takvih centara, izuzev onih koji imaju bašte na otvorenom.

(Kurir.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *