Prelević traži snimak od Vučića sa 2 minuta nesreće u Doljevcu

Prelević traži snimak od Vučića sa 2 minuta nesreće u Doljevcu

OdNaissus Info

Advokat oštećenih u nesreći koja se dogodila na naplatnoj rampi u Doljevcu, Božo Prelević zatražio je danas i zvanično od predsednika Srbije Aleksandra Vučića snimak u kome se nalaze sporna 2 minuta. Vučić je tvrdio da je video kompletan snimak nesreće, a na suđenju je prikazan onaj u kome nedostaju sporna 2 minuta, pa je to i razlog zbog čega je Prelević zatražio sporne minute.

Advokat pododice oštećenih Božo Prelević i ranije je apelovao na Tužilaštvo, da goni predsednika Vučića ako sudu ne preda kompletan snimak, a sada je i uputio zvaničan zahtev.On je preko Suda predao zahtev Povereniku za informacije od javnog značaja. Od Puteva Srbije traži se dostava kompletnog snimka, sa nedostajućim kadrovima, koji su prema njegovom mišljenju ali i mnogima, ključni za ovu tragediju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2019. godine da je video snimak nesreće i da zato zna da Babić “nikoga nije ubio”, kao i da je snimak užasan.

Danas bi trebalo da bude završeno suđenje, protiv Dejana Stanojevića, okrivljenog da je vozilom izazvao nesreću na naplatnoj rampi “Doljevac”, u kome se nalazio i tadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić. U nesreći je stradala, 51-godišnja Stanika Gligorijević

Podsetimo, na prethodnom ročištu, 8. marta nije bilo završnih reči, jer se tada nisu pojavili policajci koji su vršili uviđaj, a čije je saslušanje  u toku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *