PRAVO NA 750 EVRA IMA TRI MILIONA KUĆA: Prijava kreće od juna, a ovo su detalji kako da se prijavite

PRAVO NA 750 EVRA IMA TRI MILIONA KUĆA: Prijava kreće od juna, a ovo su detalji kako da se prijavite

Novosti online

POTPREDSEDNICA vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će u junu početi da radi Uprava energetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, kao i da će do kraja leta biti realizovani prvi javni pozivi.

– Hoćemo da probamo da prve javne pozive završimo do kraja leta, to znači da na jesen već jedan deo ljudi može da krene u taj posao, a da do Nove godine možemo da kažemo da je pokrenuto bar 10 odsto domaćinstava da menjaju stolariju – rekla je Mihajlović gostujući u Uranku na TV K1.

Ministarka ističe da ima dovoljno novca u budžetu, ali da će se koristiti i sredstva međunarodnih finansijskih institucija.

Kaže da će javni pozivi biti organizovani preko lokalnih samouprava, kao i da će procenu troškova zamene stolarije vršiti državne komisije, ali i komisije lokalnih samouprava.

Napomenula je da u Srbiji ima oko tri miliona domaćinstava na koje se to odnosi, ali da će se stolarija menjati i na javnim objektima.KAKO BI TO IZGLEDALO NA PRIMERU STANA OD 60 KVADRATA?

Za takav stan za zamenu stolarije potrebno je oko 1.500 evra, 25 procenata bi došlo iz Uprave za energetsku efikasnost bespovratno, 25 procenata bi trebalo da dođe iz jedinice lokalne samouprave, a 50 procenata (750 evra) od samog domaćinstva.

(Alo.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *