Povećane cene odvoza smeća za skoro 20 odsto

Povećane cene odvoza smeća za skoro 20 odsto

Od Naissus Info

Odvoz smeća Nišlije će ubuduće plaćati skuplje za skoro 20 odsto, to je odlučeno na sednici Gradskog veća, a na predlog JKP “Mediana”.

Za odvoz smeća Nišlije će plaćati 5,61 dinar po kvadratnom metru stana, umesto dosadašnjih 4,72 dinara, baš kako je i tražila “Mediana”. Poskupljenje se kako je navedeno odnosi samo na domaćinstva dok je za poslovne prostore, kako stoji u odluci cena ostala nepromenjena, 9,44 dinara po kvadratu.

JKP “Mediana” je u zahtevu navela da se cene nisu menjale od 2012. godine, a pozitivno mišljenje na povećanje cena usluga ovog preduzeća dao je Savet za zaštitu potrošača.

“Evidentno je da cene usluga nisu povećavane od 2012. godine, da je u međuvremenu došlo do rasta troškova poslovanja i potrošačkih cena, što bitno utiče na kvalitetno i redovno obavljanje poverene delatnosti”, navodi se u obrazloženju Saveta.

Cene se uvećavaju za 18,92%, a ova usluga, podrazumeva sakupljanje, odvoženje i odlaganje komunalnog otpada. Podsetimo, pre više od mesec dana Nadzorni odbor JKP “Mediana”, tražio je od Grada povećanje cena ovih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *