Ovo su nove mere kriznog štaba!

Ovo su nove mere kriznog štaba!

Od redakcija GP018

Održana je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.
Po završetku sednice javnosti se obratio dr Zoran Gojković.

“Izašli smo iz vanredne epidemiološke situacije, iako je ona i dalje nestabilna. Tendencija nam je dobra i posle praznika”, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba dr Zoran Gojković.

“Važno je to što svakog dana vakcinišemo između 20 i 23 hiljade građana”.

“Idemo u nešto blaži režim, popuštamo mere. Izlazimo u susret frizerima, njihove radnje mogu da rade po manje rigoroznim uslovima. Vraćamo se na 4 kvadratna metra po osobi, uz poštovanje epidemioloških mera”.

“Ljudi koji se bave organizovanjem stručnih skupova mogu polako da se pripremaju za takve skupove. Maksimalan broj učesnika biće do 100. To kreće čim stigne odluka Vlade. Međutim, za stručne skupove je potrebno vreme da se organizuju”.

“Danas smo razgovarali i o inventima. To je najvažnije za mlade. Ukoliko se nastavi pad broja novozaraženih, ako izađemo iz ove nesigurne situacije, a 50 odsto punoletnih građana bude vakcinisano, moći ćemo od 21. juna da organizujemo veća kolektivna okupljanja”.

“Priča oko 21. juna, naravno, povezana je sa maturantima i maturama”.

“Kada kažemo 50 odsto vakcinisanih, mislimo samo na građane Srbije. Imamo vremena do 21. juna”.

Što se tiče okupljanja od 21. juna, još nisu definisani detalji što se tiče dozvoljenog broja prisutnih.

“O tome ćemo tek pričati”, naveo je dr Gojković.

“Planiramo da relativno brzo Beogradska arena počne da se bavi onim što joj je svrha”, najavio je dr Gojković izlazak najveće dvorane na Balkanu iz kovid režima.

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 12.514 građana od kojih je 787 novozaražen. Preminulo je 17 pacijenata dok se na respiratorima širom zemlje nalazi 101 obolelih.

 –

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *