ODRŽAN POMEN ŽRTVAMA KOJI SU STRADALI OD NATO ALIJANSE

ODRŽAN POMEN ŽRTVAMA KOJI SU STRADALI OD NATO ALIJANSE

Danas je u Nišu obeležen parastos i pomen žrtvama Nato alijanse. Zločin koji se dogodio pre 22 godine i za koji niko nije odgovarao.

Nalazimo se na mestu bezumlja, na mestu varvarskih zločina nato alijanse od pre 22 godine. Nato zločinci su se na današnji dan obračunavali sa nepostojećom vojskom na ovom mestu, obračunavali se sa nedužnim civilima, sa nemoćnim, sa ženom, sa decom, sa starima, sa nerođenom bebom, upotrebivši najubtačnije oružje koje je inače zabranjeno, upotrebivši kasetnu municiju.

 I ovoga dana, i ove godine, pitamo isto što smo pitali svakoga dana u protekle 22 godine, 8030 puta isto pitanje. Zašto? Zašto su nato zločinci ubijali naše sugrađane? Pitamo i do kada će ovaj masakr ostati bez kazne? Dokle, kada se znaju imena pilota koji su poubijali naše sugrađane? Znaju se i imena njihovih komantanata, ali i njihovih mentora, Klintona, Blera, Širaka… Na kraju sva ta imena se nalaze u presudama Savezne Republike Jugoslavije za počinjene zločine. Nama ostaje danas samo da se poklonimo senama stradalnika, ali i da ne dozvolimo da ih ponovo ubijaju, time što ćemo zaboraviti te nevine žrtve reko je General Lazarević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *