OBUKA KANADIDATA ZA PODOFICIRE U RATNOM VAZDUHOPLOVSTVU I PVO

OBUKA KANADIDATA ZA PODOFICIRE U RATNOM VAZDUHOPLOVSTVU I PVO

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u toku je poslednja faza obuke kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira.

Kandidati se obučavaju za dužnosti avio-oružara, avio-tehničara, operatere na radarskim i raketnim sistemima i opšte vazduhoplovne dužnosti. Prethodno su završili osnovnu obuku u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Milunka Savić“, a zatim i specijalističku obuku u Centru za obuku Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Na konkurs koji je raspisan u junu prošle godine javio se veliki broj kandidata iz građanstva. Izabrano je stotinak najboljih i najspremnijih i oni se od decembra 2020. godine nalaze na obuci za poziv podoficira. Za to vreme su prošli osnovnu vojničku obuku, stekli znanja neophodna podoficiru Vojske Srbije i sada se u jedinicama obučavaju za dužnosti za koje su konkurisali. Kandidati koji uspešno savladaju sve elemente obuke, dalji rad nastaviće u jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Javni konkurs za prijem lica u svojstvu podoficira na neodređeno vreme u Ratnom vazduhoplovstvu i PVO za 2021. godinu biće raspisan u maju. Priliku da konkurišu imaće svi zainteresovani državljani Republike Srbije koji ispunjavaju uslove konkursa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *