Nišlije prijavljuju zvuk detonacija širom grada, iz Vojske kažu da nije bilo vežbi

Nišlije prijavljuju zvuk detonacija širom grada, iz Vojske kažu da nije bilo vežbi

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti

Već dva dana, kako navodi čitalac Južnih vesti, čuju se detonacije u Nišu, pa se ova tema brzo proširila i na društvenim mrežama gde građani navode da su se u nekim ulicama zatresli i prozori. Međutim, šta je uzrok nema objašnjenja, jer iz Vojske navode da nije bilo nikakvih vežbi, a u policiji da njima ništa nije prijavljeno, a objašnjenje nemaju ni u Sektoru za vanredne situacije.

Nišlije pitaju šta je izazvalo detonacije koje od juče čuju u gradu. Prijavljuju buku, da se tresu prozori, ali odakle dolaze niko ne zna.

Možete li pružiti informaciju o detonacijama već drugi Dan u gradu? Tako nešto se čuje, ali ne ovako bučno, sa poligona iznad Gabrovca. Ovo nije to, jer nije minobacačka paljba – pita Nišlija.

Iz policije navode da nemaju nikakvu prijavu. Da se čuje zvuk detonacija, pišu i druge Nišlije, pa navode da se čuje na više lokacija u gradu, dok se u nekim ulicama, kako pišu, tresu i prozori. Dok mnogi misle da je reč o nekoj vojnoj vežbi, iz Vojske su negirali te navode.

Što se Kopnene vojske tiče nije. Mi smo imali velike vežbe na Pasuljanskim livadama, definitivno sada nema – navode iz Vojske.

Postoji, dodaju, mogućnost da se ruši neki objekat, pa da to može da bude mogući razlog i uputili na Sektor za vanredne situacije, ali ni tamo nemaju informacije. Šta je uzrok detonacija koje prijavljuju građani, za sada je misterija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *