Niški Univerzitet raspisao konkurs za upis studenata na 14 fakulteta

Niški Univerzitet raspisao konkurs za upis studenata na 14 fakulteta

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti

Najviše mesta za brucoše niškog Univerziteta je na Filozofskom, Elektronskom i Ekonomskom fakultetu, a najmanje na Fakultetu umetnosti i Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu. Budući studenti mogu da se prijave za upis na jedan od 14 fakulteta Univerziteta u Nišu od 21. do 26. juna, dok će se prijemni ispiti održati od 28. juna do 2. jula.

Školarine su najskuplje na Medicinskom i Fakultetu umetnosti – po 120.000 dinara, a najjeftinije na Mašinskom fakultetu – 45.000. Svi koji upišu Prirodno-matematički fakultet, kao i prethodnih godina, neće plaćati školarinu jer su sva mesta budžetska, a ima ih 326. Ista je situacija i na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu koji upisuje 120 studenata na budžetu.

Upis će na svim fakultetima trajati do 16. jula, a na raspolaganju je 3.213 mesta na budžetu i 1.455 na samofinansiranju.

Na Filozofskom je ove godine 640 mesta, Elektronski planira da upiše 540 brucoša, dok će Ekonomski upisati 500 kandidata. Po broju mesta sledi ih Medicinski sa ukupno 495, a zatim i Pravni koji bi ove godine trebalo da upiše 409 studenata.

Po 340 mesta je na Građevinsko-arhitektonskom i Mašinskom, a na Fakultetu zaštite na radu 300. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja je 255 mesta, dok je na Pedagoškom fakultetu u Vranju 232. Na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu biće upisano 105 budućih studenata, kao i 66 na Fakultetu umetnosti.

Gotovo svi fakulteti će imati mesta za još po nekoliko studenata koji nisu državljani Republike Srbije, studenata Roma, kao i studenata sa invaliditetom.

Tekst konkursa sa detaljnim informacijama o prijemnim ispitima, studijskim grupama i školarinama nalazi se na sajtu Univerziteta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *