Niški streličari uspešni na državnom prvenstvu u Temerinu

Niški streličari uspešni na državnom prvenstvu u Temerinu

Od

 Naissus Info

Na državnom prvenstvu u streličarstvu za mlađe konkurencije i veterane, koje se održao u Temerinu, učestvovali su i niški streličari.

U konkurenciji 96 streličara iz 20 klubova, niški streličari osvojili su tri medalje. “U najmlađoj konkurenciji, Olimpijski luk mlađi pioniri, Aleksa Kostić je ubedljivo bio prvi i bio bolji od Miloradovića i Labudovića iz kluba Oko Sokolovo. Ovo je jako veliki uspeh za Aleksu koji za svoj uzrast postiže jako dobre rezultate”, navode iz Streličarskog kluba Niš.

U konkurenciji kadetkinja, Olimpijski luk, Danica Nikolić je ovog puta u kvalifikacijama bila treća, ali je zato kroz eliminacije dozvolila svojim protivnicama da dobiju svega dva seta. Na kraju je ubedljivo trijumfovala u meču za zlato pobedivši Lanu Najdanović iz SK Pančevo sa 6-0.

Na trećem mestu je završila Stojanović Sofija iz SK Dif (Beograd). “Danica je imala uspešnu sezonu i veoma nam je drago da su najzad i eliminacije proradile te je ovako ubedljivo savladala svoje protivnice na najjačem državnom takmičenju” kažu iz kluba.

U konkurenciji juniora, Olimpijski luk, takmičio se Mihajlo Stefanović. On je imao odličan rezultat u kvalifikacijama gde je osvojio drugo mesto. Kroz eliminacioni deo je i zadržao tu poziciju osvojivši srebro na kraju.

U borbi za medalje u eliminacijama je izbacio Jovana Špehara iz SK Pančevo koji je završio kao trećeplasirani. U finalnom meču David Racković iz SK Velos (Novi Sad) bio je bolji od Mihajla i dobio meč sa 6-2 te je Mihajlo stigao do srebrnog odličja. “Ovo je veoma lep uspeh za Mihajla čiji rezultati idu uzlaznom putanjom.”

Petra  Todorović koja se takmičila u konkurenciji kadetkinja završila kao deveta, dok je  Dejan Stojanović u konkurenciji veterani goli luk završio na četvrtom mestu.

“Kada se sumiraju utisci naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima. Podmladak kluba se pokazao jako dobro i čekaju nas pripreme za letnju sezonu koja počinje već za nekih mesec dana. Naredne nedelje nas očekuje i državno prvenstvo za seniore koje će se održati u Subotici”, zaključuju iz kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *