Niški Fakultet sporta na Beogradskom maratonu

Niški Fakultet sporta na Beogradskom maratonu

Od Naissus Info

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu je u nedelju imao svoju promociju na 34. Beogradskom maratonu. Osim promocije fakulteta, cilj je kako kažu bio i promovisanje zdravog stila života.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša uzeo je učešće i u takmičarskom programu maratona trčeći mešovitu štafetu na deonici od 21 kilometra u sastavu prof. dr Mladen Živković, dr Marko Jezdimirović, Ana Lilić i Aleksandra Zlatanović.

Na samom kraju predstavnici Fakulteta su se pridružili učesnicima maratona na cilju gde su pozdravili njihov ulazak u cilj, a potom zajedno sa organizatorima uručili nagrade najboljima.

“Ovom akcijom Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu još jednom je podržao organizaciju Beogradskog maratona i nastavio izuzetnu saradnju sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem”, navode sa fakulteta.

Učešćem na maratonu u Beogradu, kako ističu, fakultet je promovisao zdrav stil života, trčanje, fizičku aktivnost i rekreaciju sa ciljem unapređenja zdravlja i ostvarivanje višestrukih fizičkih, ali i mentalnih i emotivnih benefita fizičkog vežbanja.

Održavanje Beogradskog maratona jedan je od prvih velikih sportskih događaja od početka pandemije u našoj zemlji. Na maratonu, održanom pod sloganom „Bez barijera“, učestvovalo oko 5.000 takmičara, a znak za start trke ispred crkve Svetog Marka u nedelju ujutru u osam časova dali su predsednica počasnog odbora Maratona ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i član Kriznog štaba Predrag Kon zajedno sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *