Niška Muzička škola najbolja u Srbiji

Niška Muzička škola najbolja u Srbiji

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti

Osvajanje više od 150 medalja na domaćim i svetskim takmičenjima u protekloj godini, učenici i Muzičke škole u Nišu krunisali su titulom najbolje muzičke škole u Srbiji, koju su osvojili na nedavno održanom 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola.

I ovaj uspeh na festival u Vršcu, kao i sva priznanja koja su tokom cele godina stizala u školu iz svih delova zemlje i sveta, dokaz je da su i deca i profesori pokazali da su u najtežem trenutku spremni da daju sve i budu na visini zadatka, kaže direktorka Muzičke škole Spomenka Špirić.

U konkurenciji od čak 47 škola iz cele Srbije, takmičari su se nadmetali u sviranju četiri instrumenta, a najbolji plasman ostvarili su muzičari iz Niša. Iako se takmičimo godinama, po prvi put ova nagrada stiže u našu školu – rekla je Špirić.

Da je ovo priznanje još više dalo “vetar u leđa” deci i profesorima i da žele da promovišu svoj grad, govori činjenica da planiraju da naredni festival bude održan upravo u Nišu.

Pobeda nas je podstakla da se kandidujemo za domaćina 65.Festivala, a podrška je stigla i od Grada Niša. Mislim da bi to bio divan događaj za Niš – rekla je Špirić.

Iako onlajn nastava mnogima nije odgovarala, mladim talentima iz Niša su upravo ovakva takmičenja preko interneta omogućila da učestvuju i na takmičenjima na kojim u redovnim uslovima ne bi mogli da se nadmeću, jer mnogi nemaju finansijske mogućnosti da putuju na drugi kraj sveta. Kada je korona zatvorila granice u svetu, otvorila one na internetu mlade Nišlije su pokazale da njihov talenat prevazilazi sve granice, poručuju ponosni profesori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *