NIŠ DOBIJA NOVI, MODERNIZOVANI KVART: Završavaju se radovi na asfaltiranju Bulevara Nemanjića

NIŠ DOBIJA NOVI, MODERNIZOVANI KVART: Završavaju se radovi na asfaltiranju Bulevara Nemanjića

Violeta Milićević

Radovi na asfaltiranju deonice Bulevara Nemanjića privode se kraju, a uskoro će početi da se gradi i park neposredno pored TC „Delta“. Novi kružni tok krasiće fontana, a ovaj deo grada i novo zelenilo, rekla je danas prilikom obilaska radova gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

„Ono što je najvažnije je da se radovi što pre završe i da izmestimo mašine na druge lokacije. Na ovom delu nedostajaće još uređenje samog kružnog toka, verovatno će to biti fontana jer je to prvi kružni tok u Nišu koji ima kompletnu vodovodnu instalaciju i struju“, istakla je Sotirovski.

Još nekoliko lokacija neophodno je završiti što pre. Tu se pre svega misli na ulicu Zdravke Vučković, deo operative će otići u Studeničku ulicu, dok Putevi Srbije ovih dana rade veoma važnu saobraćajnicu od Gornje Toponice prema Vrelu. Mašine će biti angažovane i oko krpljenja rupa, koje su se pojavile na glavnim saobraćajnicama nakon zimskih meseci.

Građani Niša dobijaju novi modernizovani kvart. Uskoro će krenuti uređenje parka, a od sutra počinje da radi i novi šoping-mol. Ta invensticija je veoma važna za Grad Niš, u Delti je zaposleno blizu 1.000 ljudi u 100 lokala, ovde će kupovati ne samo Nišlije već i građani iz okolnih gradova što je nama jako značajno“, rekla je Sotirovski.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović rekao je da će krak od kružnog toka do kružnog toka biti završen.

„Ostaće nam ulica Blagoje Parovića, deo Bulevara prema Niškoj Banji. Radićemo deo po deo, kako bi saobraćaj mogao normalno da funkcioniše. Ono što nam je bio cilj da danas završimo, to ćemo završiti“, kazao je Lović.

Saobraćaj će u ovom delu grada već od sutra teći normalno, rekli su predstavnici grada.

Površina na kojoj će biti park je rasčišćena, radila je komisija koja je procenila da je drveće bilo sklono padu i da je moralo da bude posečeno, a bilo je i onog drveća koje ne priliči parku, napomenula je ona.

Gradonačelnica je istakla da je u izgradnju šoping mola uloženo 80 miliona evra, da je grad za komunalno uređenje prihodovao 210 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *