Nema sednice Kriznog štaba. Vlada usvaja nove mere

Nema sednice Kriznog štaba. Vlada usvaja nove mere

Izvor  NIŠKE VEST

I

Nove sednice Kriznog štaba, koja je bila najavljena za danas, neće biti. Umesto toga, Vlada Srbije usvojiće danas nove mere koje su dogovorene u konsultacijama sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Nove sednice Kriznog štaba, koja je bila najavljena za danas, neće biti. Mediji prenose da su juče konsultacije predstavnika Vlade Srbije i medicinskog dela kriznog štaba trajale oko sat i po.

Medicinski deo Kriznog štaba, ali i lekari iz kovid-bolnica, traže pooštravanje mera i zatvaranje objekata na deset do 15 dana, kako bi se maksimalno smanjili kontakti.

Za nama je vikend tokom koga su radile samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe, sve ostalo bilo je zatvoreno.

Takav je bio i prošli vikend, ali očigledno da to nije dovoljno, jer broj novozaraženih nije smanjen.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je, tokom obilaska lazarevačkog sela Junkovca, rekla da će mere „sigurno morati da budu pooštrene“.

Ona je navela da razume zdravstvene radnike, ali da se mora razmišljati i o tome šta će doneti dodatne restrikcije u smislu dodatnog kršenja mera koje ne može da se kontroliše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *