MUZEJ MEDIJANA NIŠ

MUZEJ MEDIJANA NIŠ

У току је санација музејске зграде у оквиру археолошког парка Медијана која обухвата унутрашњост зграде и галерију, а у плану је и целокупна реконструкција спољашности зграде са изградњом степеница, прилаза згради и стварању адекватних услова за откривање мозаика.

Програм “Градови у фокусу”, који је финансиран од стране Министарства културе и информисања и Града Ниша, подразумева две пројектне активности, реконструкцију музејске зграде која је у току и пројекат туристичке презентације који ускоро почиње.

У току је санација терена на простору античког археолошког локалитета од стране ЈКП “Медиана” и ЈКП “Наисус”, а привремено осветљење до краја месеца поставиће ЈКП Паркинг сервис. Радови се одвијају планираним током и нема кашњења.

Археолошки парк Медијана, уколико све буде текло према плану, биће отворен почетком лета. Све наредне пројектне активности, као и наставак археолошких истраживања одвијаће се без затварања јединственог комплекса насталог у време Константина Великог (306 – 337) и његових синова.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *