Mladi niški pijanista oslobođen optužbi da je pravio buku zbog vežbanja klavira

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti

Pijanista Vladimir Aćimović, kome se od prošle godine pred Prekršajnim sudom u Nišu sudilo zato što je vežbanjem klavira uznemirio komšiju, oslobođen je odgovornosti da je bukom remetio javni red i mir stanara, saopštavaju iz Suda. Dokazano je, kako navode, da nije učinio prekršaj za koji se tereti.

Pre više od osam meseci javnost je “uzburkala” vest da je nagrađivanog 18-godišnjeg pijanistu komšija prijavio zbog vežbanja klavira, a zatim policija pokrenula postupak. Na kraju je, posle višemesečnih odlaganja Sud je presudio – njegovo sviranje nije bilo buka koja remeti mir.

Prekršajni sud u Nišu doneo je presudu kojom je oslobodio odgovornosti Vladimira Aćimovića iz Niša zbog sumnje da je dana 16.2.2020. iz svog stana u Nišu svirajući klavir, bukom remetio javni red i mir stanara zgrade Ulici Bulevara Nikole Tesle br. 55, jer nije dokazano da je učinio prekršaj za koji se tereti – navode iz Suda.

Presuda nije pravosnažna, te dodaju da okrivljeni i policija, koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu Prekršajnom apelacionom sudu u roku od 8 dana.

Inače, slučaj “niškog bučnog klavira” stigao je i do predsednika Vučića i Ministarstava kulture i prosvete kojima je gonjeni pijanista pisao.

Nedavno je mladi pijanista izjavio i da ga ne brine kazna, već odnos prema klasičnoj muzici i kolegama muzičarima jer bi slučaj mogao da se koristi kao presedan protiv onih kojih vežbaju u svom domu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *