Lokalizovan požar u staroj Staklari u Pančevu, železnica obustavila prevoz opasnih materija

Lokalizovan požar u staroj Staklari u Pančevu, železnica obustavila prevoz opasnih materija

Vatrogasci su lokalizovali požar koji je oko 17.30 izbio u bivšoj fabrici stakla u Pančevu, koju sad novosadska firma “Promist” koristi za skladištenje veštačkog đubriva. U požaru nije bilo povređenih, a vatrogasci rade na dogašivanju.

Zapalila se stara drvena baraka bivše Staklare u kojoj, prema rečima direktora firme Gorana Kojića, nije bilo opasnih materija.

Vatrogasci su pravovremeno reagovali, uspeli da lokalizuju požar i trenutno rade na dogašivanju.

Nije bilo povređenih u požaru. 

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je RTS da je mobilna ekipa Zavoda za javno zdravlje za kontrolu kvaliteta vazduha izašla na teren i utvrdiće da li je bilo opasnosti po životnu sredinu.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović kaže da u objektu u Pančevu nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota.

“Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu”, rekla je ministarka Vujović. 

Drumski saobraćaj nije prekidan, dok je železnica obustavila prevoz opasnih materija prugom koja prolazi pored zapaljenog skladišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *