Koroman: Iz Niša uvijek stizala pomoć Istočnom Sarajevu

Koroman: Iz Niša uvijek stizala pomoć Istočnom Sarajevu

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman rekao je danas u Nišu, gdje prisustvuje proslavi gradske slave, da je privilegija biti prijatelj gradu iz kojeg je uvijek stizala pomoć kada je bilo najpotrebnije, što građani Istočnog Sarajeva cijene i nikada neće zaboraviti.


“Vječnu zahvalnost dugujemo i doktoru Miodragu Laziću koji je u vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata proveo 40 mjeseci kao hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva”, istakao je Koroman.

On je naglasio da su profesori sa Univerziteta u Nišu, koji su predavali na fakultetima u Istočnom Sarajevu, prije nego što se formirao domaći nastavno-naučni kadar, dali veliki doprinos u formiranju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Zadatak sadašnje generacije ljudi koji vode grad Istočno Sarajevo jeste da u narednom periodu pokrene aktivnosti za privredno povezivanje sa drugim sredinama i otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Koroman.

On je istakao da grad Niš, koji bilježi intenzivan privredni i infrastrukturni razvoj, u kojem je u posljednje vrijeme otvoreno sedam novih fabrika, naučno-tehnološki park i gdje su planirane nove industrijske zone, sigurno može pomoći Istočnom Sarajevu kada je riječ o povezivanju sa potencijalnim investitorima.

Koroman je poručio da će Gradska uprava Istočnog Sarajeva u tom smislu biti servis, kako prilikom predstavljanja privrednih potencijala, tako i u traženju modaliteta za saradnju sa mogućim investitorima.

Današnjoj krsnoj slavi prisustvovao je i potpredsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Zoran Trapara.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *