Konkurs i Informator za upis u srednju školu u prodaji

Konkurs i Informator za upis u srednju školu u prodaji

Niške Vesti

Prosvetni pregled“ objavio je Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu, za škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za Konkurs i 250 dinara za Informator.

U Konkursu, osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, navedeni su svi važni podaci o školama, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su novi obrasci prijava za upis u prvi razred srednje škole i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom, „Prosvetni pregled“ objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja. U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *