Kon o popuštanju mera pred današnju sednicu Kriznog štaba

Kon o popuštanju mera pred današnju sednicu Kriznog štaba

Od

 Naissus Info

Kon o popuštanju mera pred današnju sednicu Kriznog štaba

Od

 Naissus Info

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon izjavio je danas da na sutrašnjoj sednici neće biti doneta odluka o popuštanju mera. Ocenio je da je epidemiološka situacija bolja, ali i dalje nepovoljna.

On je rekao da smatra da na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba neće biti odluke o dodatnom popuštanju mera. Za predstojeće praznike neće biti ni zatezanja mera, već samo strogo pridržavanje postojećih, izjavio je Kon.

Na pitanje hoće li epidemiološke mere biti popuštene, Kon je izneo svoje lično mišljenje da mere koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom neće biti popuštene.

Kon je naveo da smatra da ne treba uvoditi nove mere, već da je potrebno poštovati one koje su na snazi. Istakao je da smo još daleko od toga da se potpuno opušteno slave predstojeći praznici. On je ukazao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna. Bolnice su pune, a više od 200 pacijenata je na respiratoru, ističe.

Ukazao je da Srbija ima porast obuhvata vakcinacijom i pad novoobolelih, da je zaista u samom vrhu kada je reč o vakcinaciji. To znači da se ubrzano povećava kolektivni imunitet. Kon je naglasio da nije ista situacija u svim delovima Srbije. Naveo je da je u pojedinim delovima zemlje i dalje u porastu broj obolelih, navodeći kao primer Rašku oblast.

Na pitanje da li je realno da na leto Srbija stekne kolektivni imunitet, Kon je odgovorio da je to realno i da je to cilj.

Jerkan: U Nišu manje obolelih, ali i manje interesovanje za vakcinaciju

Direktor Doma zdravlja u Nišu Milorad Jerkan kaže da je broj pacijenata i pregleda u kovid ambulantama ove ustanove, u poslednjih nedelju dana manji za 20 do 30 odsto. Međutim, ističe da je i interesovanje za vakcinaciju opalo. Napominje da je epidemiološka situacija i dalje zabrinjavajuća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *