ISPRAĆAJ VELIKOG UMETNIKA: Đorđe Marjanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

ISPRAĆAJ VELIKOG UMETNIKA: Đorđe Marjanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Porodica, prijatelji i kolege došli su da kažu poslednje zbogom velikanu, a njegova supruga nije prisustvovala sahrani

Komemoracija povodom smrti jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike Đorđa Marjanovića održana je u Skupštini grada Beograda, a Đorđe je sahranjen u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu pored Džeja Ramadanovskog.

Porodica, prijatelji i kolege došli su da kažu poslednje zbogom velikanu, a njegova supruga nije prisustvovala sahrani.

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, Goran Stojićević Karamela, Zorana Pavić i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara.

Od Đorđa Marjanovića oprostile su se njegove kolege i prijatelji na komemoraciji: prof. Nikola Rackov, Olga Marković, prevodilac i član ruskog kluba “đokista”, umetnici Minja Subota, Nada Pavlović i Jovan Maljoković.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja njemu u čast – jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu “đokiste” Nikolaja Larena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *