HUAN KARLOS PRVI, ŽAK ŠIRAK I DANAS VUČIĆ! Predsednik Srbije dobio Orden belog lava u Češkoj!

HUAN KARLOS PRVI, ŽAK ŠIRAK I DANAS VUČIĆ! Predsednik Srbije dobio Orden belog lava u Češkoj!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas u Pragu zvaničnu posetu Češkoj

Vučića je uz vojne počasti i intoniranje himni dve zemlje dočekao u Praškom zamku predsednik Češke Miloš Zeman, nakon čega je usledila je ceremonija dodele odlikovanja.

Na ovoj ceremoniji predsednik Češke Zeman uručio predsedniku Vučiću “Orden belog lava, a predsednik Srbije češkom kolegi Zemanu “Orden Republike Srbije na lenti”(odlikovanje iz 2020).

Orden kojim je odlikovan predsednik Vučić je najveće državno priznanje Češke koje uručuje lično predsednik, a između ostalih dobili su ga i i Žak Širak, španski kralj Huan Karlos Prvi, Leh Kačinski…

Tet-a-tet sastanak

Posle ove ceremonije planiran je tet-a-tet sastanak predsednika dve zemlje, a zatim i plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, koje će predvoditi predsednici Vučić i Zeman.

Posle tih sastanaka predviđeno je obraćanje medijima predsednika Vučića i Zemana. Predsednik Češke će zatim organizovati svečani ručak u čast predsednika Srbije Vučića. Posle ručka planirano je upisivanje u knjigu počasnih gostiju Praškog zamka.

Sutra s premijerom Babišom

Predsednik Srbije će prvog dana posete imati odvojene susrete i sa predsednikom Poslaničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom i s predsednikom Senata Milošem Vistrčilom.

Drugog dana posete planiran je sastanak s premijerom Andrejem Babišom. Tokom dvodnevnog boravka u Pragu, Vučić ce razgovarati i s brojnim privrednicima zemlje domaćina. Inače, poseta predsednika Vučića je prva poseta u Češkoj tog ranga od izbijanja pandemije korona virusa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *