Gradonačelnica najavljuje nove vrtiće, Gradski većnik Stanković 2000 stanova

Gradonačelnica najavljuje nove vrtiće, Gradski većnik Stanković 2000 stanova

Od

 Naissus Info

Pored dva vrtića koja su u izgradnji u Novom Selu i Brzom Brodu, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, najavljuje i izgradnju trećeg u Panteleju. Da je Pantelej nova “meta” kada je reč o izgradnji, najavio je Gradski većnik Nenad Stanković. On je kazao da će u naselju “Adria” u Panteleju biti izgrađeno 2.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Najavljuje i završetak radova na Bulevaru svetog Pantelejmona.

Posle dva kružna toka, i još nedovršenih radova na Bulevaru Nemanjića i ulici Blagoja Parovića, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavljuje izgradnju vrtića u Panteleju. Ona je kazala da su radovi na završetku dva nova vrtića pri kraju, tako da će mališani iz Novog Sela i Brzog Broda uskoro moći da krenu u ovu predškolsku ustanovu. Sotirovskii je najavila i izgradnju tećeg u naselju Pantelej.

“Na listi čekanja za JPU „Pčelica“ nalazi se oko 630 mališana, a izgradnjom novog vrtića taj višedecenijski problem sa listama čekanja za vrtić biće rešen”, rekla je Sotirovski a pišu pojedini mediji.

Osim vrtića, Gradski većnik Nenad Stanković najavljuje završetak radova na Bulevaru svetog Pantelejmona, a kako bi ovaj deo grada dobio takozvani kružni prsten koji će rasteretiti Jagodin malu.

Stanković najavljuje izgradnju 2.000 stanova u Panteleju za pripadnike službi bezbednosti. Kaže da će oni biti izgrađeni u naselju „Adria“ na lokaciji gde je nekada bilo vojno strelište kod kasarne „Pantelej“.

„Ono što je najvažnije je da oživljavamo to područje, gradiće se 2000 stanova, koja će da gradi Građevinska direkcija Srbije kroz projekat izgradnje stanova za pripadnike snage bezbednosti. Grad Niš očekuje podršku iz Republike kakva je usledila Kragujevcu u iznosu od 486 miliona dinara za izgradnju infrastrukture, Kraljevo je dobilo 390 miliona“, rekao je Stanković a prenose pojedini mediji.

On je rekao da ova izgradnja otvara i mogućnost za završetak nekadašnjeg Somborskog Bulevara, a sada Bulevara svetog Pantelejmona. On je rekao da bi “konačno trebalo da se uradi kružni prsten, povezivanje Bulevara svetog Pantelejmona sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *