GO Crveni Krst izdvojila je milion dinara kako bi pomogla porodicama koje su izgubili sve u požaru

GO Crveni Krst izdvojila je milion dinara kako bi pomogla porodicama koje su izgubili sve u požaru

 

Gradska opština Crveni Krst iz svog budžeta izdvojila je milion dinara kako bi pomogla porodicama koje su izgubili sve u požaru koji se prošle nedelje dogodio u ulici Aleksandra Medvedeva. Ukupno 10 porodica je dobilo pomoć od po 100.000 dinara.

Kako kažu iz ove opštine do sada se javilo i mnogo donatora koji žele da na neki način pomognu porodicama.

U vatrenoj stihiji pre nedelju dana u Nišu u ulici Aleksandra Medvedeva 10 porodica izgubilo je sve. Oni su za samo nekoliko minuta ostali bez krova nad glavom. Izgoreli su montažni objekti Građevinskog preduzeća ,,Građevinar“ koje su porodice dobile na korišćenje pre više decenija.
Kako kažu, svaki vid pomoći i podrške trenutno im znači. Od Gradske opštine Crveni Krst svaka porodica je dobila po 100.000 dinara pomoć.

Kako kaže predsednik ove opštine Miroslav Milutnović, iz opštinske kase izdvojeno je ukupno milion dinara i ovo je samo prva pomoć porodicama. Dodaje da su se javili i donatori koji žele da pomognu na neki način ovim ljudima.

I gradska opština Medijana iz svog budžeta izdvojila je po 20 000 dinara za svaku porodicu. Podsetimo, uzrok nastanka ovog požara je bio zapaljen odžak u jednom stambenom objektu. Brzom reakcijom vatrogasne službe su ugasile požar i evakuisali stanovništvo. Povređenih nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Porodice su smeštene u Sigurnu kuću ili kod svojih rođaka.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *