Frizeri i kozmetičari u subotu na sastanku sa ministrom finansija i premijerkom

Posle najave da postoji mogućnost preispitivanja mera za frizerske, kozmetičke salone i slične uslužne delatnosti, za subotu je zakazan sastanak premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog sa ljudima iz frizerske branše, izjavio je predsednik Saveza frizerskih klubova Srbije Bane Babić.

On je za N1 rekao da će se od nadležnih zatražiti da se razreši da li će frizeri raditi ili ne, a ako ne budu radili, da im se omogući dodatna pomoć Vlade.

Babić je naglasio da je suština priče u tome da je dozvoljeno da se ide u prodavnice gde je 200 ljudi i u fabrike gde ih je 1.000, ali ne i u frizerske salone u kojima je po dvoje ljudi.

“Ova delatnost je do sada toliko para potrošila da bi sve mere bile na nivou”, naveo je on i dodao da je u pitanju bitna delatnost koja se odnosi na higijenu, kao i da ona “hrani 100.000 – 120.000 ljudi”, a među zaposlenima su uglavnom žene, među kojima je i veliki broj samohranih majki, porodilja, trudnica.

Babić je ukazao da sastanak u subotu može da ide u raznim smerovima, a da će nadležnima predočiti kako suštinski frizeri žive.”

Predlozi će se definisati u sledeća dva dana, bavićemo se time da li država može da pomoć koju je najavila za sve, pojača za određene branše“, istakao je on.

Autor: N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *