DVE NAGRADE NA PEDEST PRVIM SUSRETIMA PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

DVE NAGRADE NA PEDEST PRVIM SUSRETIMA PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

Od  redakcija GP018

DVE NAGRADE NA PEDEST PRVIM SUSRETIMA PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAKA SRBIJE

Od  redakcija GP018

Na Pedeset prvim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije Pozorište lutaka Niš nastupalo je sa predstavom „Snežna kraljica“.

Nagrada stručnog žirija za glumačko ostvarenje dodeljena je glumici Svetlani Mihajlović, dok je glumica Marija Cvetković nosilac nagrade za najbolju animaciju „Janko Vrbnjak“ koju dodeljuje Malo pozorište „Duško Radović“.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije festival je imao onlajn izdanje. Na Jutjub kanalu festivala emitovano je osam predstava u takmičarskom delu programa, dok je predstava „Carev zatočnik“ Pozorišta za decu Kragujevac kao domaćina festivala emitovana u revijalnom delu programa, u čast nagrađenih.

Stručni žiri je zasedao u sastavu: Jovan Caran, glumac, reditelj i kretaor lutaka, Alek Rodić glumac, reditelj i kompozitor i Ana Kovjanova, scenograf, kostimograf i kretaor lutaka.

Gran pri festivala pripao je Pozorištu za decu Kragujevac za predstavu „Bambi“.

Predstavu „Snežna kraljica“ je režirao Zoran Lozančić, koji je radio i scenografiju i izbor muzike, asistent režije bila je Jelena Ćorćević, idejne skice potpisuje Erika Janović, kreaciju i izradu lutaka Dušan Stanković i Dragana Đurić, kompjutersku animaciju i program Aleksandar Dević, a plakat i fotografije Davorin Dinić. Glumački ansabl čine: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Slobodan Miljković, Uroš Milojević i Mladen Milojković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *