dr Predrag Kon: Đaci u ponedeljak u klupama, ugostiteljima i nadalje samo bašte

dr Predrag Kon: Đaci u ponedeljak u klupama, ugostiteljima i nadalje samo bašte

Od

 redakcija GP018

Sednica Kriznog štaba, na kojoj je analizirana aktuelna epidemiološka situacija, a koja je počela u 8 sati, završena je nešto pre 9 časova. Posle sednice obratio se epidemiolog dr Predrag Kon koji je rekao sledeće:

– đaci se u ponedeljak 19. aprila vraćaju u klupe

– dozvoljavaju se pripreme za Beogradski maraton u junu, u okviru kojeg će biti održan samo takmičarski deo

– odlučeno je da cena PCR testa za strance i domaće građane bude izjednačena

– kafići i restorani i nadalje zatvoreni, sem bašta

– Što se tiče drugih mera nema promena, ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemiološka situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu, kazao je dr Kon.

Dodao je da je i dalje veliki broj pacijenata na intenzivnim negama, kao i u bolnicama, ali da je zabeležen veći broj otpusta od prijema.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u sredu da je epidemiološka situacija bolja nego pre 10 dana, što ohrabruje, ali ne sme da nas opusti.

Podsetimo, tržni centri su otvoreni, ugostiteljima smeju da rade samo bašte, a đaci se sa onlajna vraćaju u klupe u ponedeljak 19. aprila, po modelu i rasporedu koji važi od septembra. To znači da srednjoškolci jednu nedelju idu u klupe a jednu nedelju nastavu prate onlajn. Stariji osnovci od petog do osmog razreda smenjuju se na dva-tri dana, a najmlađi od prvog do četvrtog nastavljaju po starom – prate nastavu u učionicama kao i dosad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *