Dr Miodrag Lazić i glumac Desimir Stanojević dobili ulice u Nišu

Dr Miodrag Lazić i glumac Desimir Stanojević dobili ulice u Nišu

Od

 Naissus Info

Odlukom Skupštine grada Niša deo ulice Vojislava Ilića koji prolazi između zgrade novog i starog Kliničkog centra, dobio je ime po čuvenom niškom hirurgu Miodragu Laziću.

Podestimo, Lazić je preminuo u 64. godini života prošle godine od posledica koronavirusa. Bio je rukovodilac Urgentnog centra Kliničkog centra Niš, ratni hirurg dobrovoljac, vodio je Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

Ulicu je dobio i poznati srpski glumac, poreklom iz Niša Desimir Stanojević. Odlukom Skupštine grada ulica Milutina Bojića preimenovana je u ulicu Desimira Deska Stanojevića.

Podestimo, Desimir Stanojević bio je član ansambla Pozorišta na Terazijama u Beogradu i Narodnog pozorišta u Nišu, a preminuo je marta 2020.-te u 70. godini.

Široj javnosti ostao je najupamćeniji po ulozi Vukašina Golubovića iz serije „Srećni ljudi“. Stanojević je u niškom Narodnom pozorištu odigrao više od 80 uloga, između ostalog u predstavama Ivkova slava, Večiti studenti, Zona Zamfirova, Otac na službenom putu.

Ulica Sinjska ubuduće će nositi naziv Blagoja Jovića koji je 1957. godine u Buenos Ajresu u Argentiji pokušao da ubije Antu Pavelića, vođu ustaša u Drugom svetskom ratu.

Ove odluke odbornici su doneli na predlog Komisije za nazive ulica.

Komisija je odluku o promeni naziva ulica donela juna prošle godine, a na jučerašnjoj sednici Skupštine grada odbornici su je i potvrdili.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *