Đaci trećeg razreda OŠ “Njegoš” prodajom svojih rukotvorina prikupljali novac za lečenje Gavrila

Đaci trećeg razreda OŠ “Njegoš” prodajom svojih rukotvorina prikupljali novac za lečenje Gavrila

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti

Različiti ukrasni predmeti našli su se juče ispred Osnovne škole “Njegoš” u Nišu, a napravili su ih učenici jednog odeljenja trećeg razreda te škole sa željom da prodajom tih rukotvorina prikupe novac za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Na ideju su, kako kaže njihova učiteljica Snežana Živković, sami došli, pa ističe da ovo neće biti jedina akcija, jer mališani planiraju da nastave.

Živkovićeva kaže da su česte humanitarne akcije koje organizuje škola doprinele da deca obraćaju pažnju na prave vrednosti, te su njeni učenici na osnovu svega što su naučili u školi, inicirali i da pomognu u prikupljanju novca za jednu bebu

Pitali su me – učiteljice, humanitarna fondacija “Budi Human” prikuplja sredstva za Gavrila Đurđević, on je mali dečak – raspitala su se deca o svemu tome – da li mi možemo da organizujemo nešto da napravimo nešto neki naš rad i da stanemo ispred škole i da kažemo ovo prodajemo za Gavrila – priseća se učiteljica razgovora sa decom.

Odmah je, kaže ona, tražila dozvolu od direktora škole i od roditelja, te su mališani nesmetano mogli da krenu u realizaciju svoje ideje.

Čak su i sad roditelji bili oko njih dok su sve to radili. Ovo su oni potencirali, ja sam podržala, usmerila, dala savete i rekla – bravo, deco – vidim da rastete u veoma dobre ljude! – navodi Živkovićeva.

Prodavali su različite rukotvorine, buketiće, ukrasne bicikle sa porukom, lakove i druge stvari, pa su za sat vremena prikupili simboličnu cifru, za koju učiteljica ističe da će svakako značiti.

Vidim želju u njihovim očima da pomognu i da se nađu u svemu tome, mnogo je važno da budemo humani naročito u ovo današnje vreme. Oni su rekli da će nastaviti – poručuje učiteljica.

Za malog Gavrila novac prikuplja i Fondacija “Budi human”, a svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da pošalju poruku 973 na 3030 ili da uplate donaciju na dinarski račun 160-6000000844014-95.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *