Danas zatvoren Bulevara Nemanjića za saobraćaj, asfaltira se i po kiši..

Danas zatvoren Bulevara Nemanjića za saobraćaj, asfaltira se i po kiši..

Od Naissus Info

Zbog izvođenja građevinskih radova, danas će biti potpuno zatvoren za saobraćaj Bulevar Nemanjića, saopštavaju iz Direkciije za izgradnju grada Niša.

Saobraćaj će biti zatvoren od mesta ukrštanja Bulevara Nemanjića i ulice Pariske komune, pa sve do kružnog toka koji povezuje Bulevar Nemanjića i ulicu Vojvode Mišića.

Iz Direkcije navode da će saobraćaj  biti zatvoren u vremenskom periodu od 7 i 30 do 18 sati, zbog izvođenja građevinskih radova na asfaltiranju ove deonice.

Asfaltira se i po kiši, kasnije udarne rupe, pukotine…

Juče smo zatekli izvođače koji su delove oko kružnog toka i Bulevara asfaltirali po kiši. Prema rečima građevinskog inženjera Danijela Dašića polaganje asfalta može da se obavlja tokom lagane kiše ali kada je visoka spoljna temperatura, ili kako je pojasnio, onda kad toplana prestane sa grejanjem zbog toplog vremena, što ovde to nije slučaj. On kaže da je asfaltiranje ipak najuspešnije tokom suvog i toplog vremena. Naime, jedna vrsta asfalta prebrzo se hladi na hladnoj kiši, a druga se polako stvrdnjava ili biva oštećena zbog viška vode. Pored toga, vlaga u pesku i podlozi bilo koje vrste asfalta može dovesti do kasnijih problema, odnosno stvaranja pukotina, krunjenja asfalta i udarnih rupa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *