Advokatska komora: Moguća i obustava rada advokata

Advokatska komora: Moguća i obustava rada advokata

Izvor: Niški portal

Advokatska komora Srbije saopštila je da je na sednici Upravnog odbora donela odluku da ne prihvata nacrt izmena Zakona o parničnom postupku.

Kako se navodi, tekst nacrta sadrži veliki broj “odredbi ekperimentalnog karaktera” koje na najdrastičniji način onemogućavaju sudsku zaštitu građana u ostvarivanju svojih Ustavom zagarantovanih prava, a advokaturi nameću rešenja koja joj ne ostavljaju izbor u pogledu njene reakcije”.

omora se protivi da takav nacrt kao predlog zakona uđe u dalju skupštinsku proceduru.

Dodaje se da je Upravni odbor AKS doneo odluku da prihvati poziv Ministarstva pravde i počne pregovore i ističe se da će AKS na tim pregovorima zastupati predsednik AKS i predsednici svih advokatskih komora u sastavu AKS.
 
“U slučaju neuspeha pregovora sa Ministarstvom pravde, Upravni odbor AKS će preduzeti mere iz svoje nadležnosti koje uključuju i obustavu rada kao krajnje sredstvo”, navodi se u saopštenju AKS koje potpisuje predsednik AKS Viktor Gostiljac.
 
Podsećamo, advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za utorak, 1. jun, u Beogradu. Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde.
 
Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *