Честитка председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића поводом Дана Војске СрбијеПредседник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић честитао је Дан Војске Србије министру одбране Небојши Стефановићу, начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и свим припадницима Војске Србије. У честитки се каже:

”Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.
 
У знак сећања на Таковски устанак, данашњи дан прослављамо као највиши војни празник – Дан Војске Србије. У српској историји овај дан је од посебног значаја и трајан је извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци.
 
Без обзира на тешке услове и околности, наша војска је кроз историју увек била, јесте и биће фактор стабилности, очувања мира и јасно упозорење свима који би се усудили да нападну Србију.
 
У претходној години, услед пандемије корона вируса, ваши припадници уложили су много труда, рада и енергије да, поред редовних задатака, заштите своје грађане на све начине, у чему су умногоме успели и због чега вам посебно захваљујем.
 
Снажна и спремна војска представља најјачи стуб једне стабилне државе и управо због тога су улагања у развој и снажење оперативних и функционалних способности ваших јединица које смо ове године започели, тек први корак у тој мисији.
 
Уверен да смо на добром путу и да ће сваке наредне године Војска Србије још више јачати и напредовати, честитам вам празник.
 
Живела Војска Србије! Живела Србија!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *