Стефановић: Србија памти и слави своје хероје

Стефановић: Србија памти и слави своје хероје

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са породицом недавно преминулог пензионисаног припадника Војске Србије Златка Солунца, једног од учесника херојске битке на Кошарама која је почела на данашњи дан пре 22 године. Министар је поводом ове годишњице поручио да Србија памти и слави своје хероје.  

Он је у разговору са Златковом супругом Слађаном, сином Милошем и ћерком Милицом истакао да је њихов супруг и отац био неко ко је волео своју отаџбину и бранио је када је било најтеже, због чега је Србија дужна да чува успомену на њега и брине о његовој породици. Син Златка Солунца, који је је сахрањен пре три дана у родном Лапову уз војне почасти, од марта се налази на добровољном служењу војног рока и како је испричао у разговору са министром одбране то је била његова лична жеља и начин да изрази поштовање своје земљи.  

 Битка на Кошарама, у којој је живот изгубило 108 војника, почела је на данашњи дан, а припадници војске, међу којима је био и Солунац, спречавали су целих 67 дана копнену инвазију терористичке ОВК из Албаније на територију наше земље.

„Прошле су 22 године од почетка битке на Кошарама коју памти сваки Србин. Српски војници су се храбро, неустрашиво и јуначки супротставили бројнијем и јачем противнику, не марећи за своје животе. Српски народ дугује велику захвалност и председнику Србије Александру Вучићу на томе што нас данас није ни стид ни срам да обележавамо и сећамо се Кошара и Паштрика, НАТО бомбардовања, Олује и злочина у Јасеновцу “, рекао је министар Стефановић.

Како је истакао, данас Србија гласно каже да су над нашим народом извршени тешки злочини и поносно слави своје жртве.

„Србија памти и слави своје хероје. Гласно памтимо да је НАТО агресија злочин без казне. Наша деца и генерације које долазе морају знати ко су били њихови преци и шта су дали својој земљи. Ово је њихова земља и она у својој историји с поносом носи имена бранилаца отаџбине са Кошара, понос сваког Србина. Вечно ће горети 108 свећа и подсећати на жртву младих, неустрашивих момака који су бранили своју Србију, своје претке и светиње. Хероји живе вечно! Слава им!“, навео је министар.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *