Седма по реду заједничка обука припадника САЈ-а и „Зелених беретки“

Седма по реду заједничка обука припадника САЈ-а и „Зелених беретки“

Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и припадници тима америчких „Зелених беретки“ седми пут по реду имали су заједничку обуку у којој су увежбавали реаговања у кризним ситуацијама у руралним условима. На планини Гоч, у заједничкој вежби која је трајала од 28. јуна до 9. јула, припадници елитних јединица увежбавали су извиђања, планирања мисија, извођење акција, као и пружање прве помоћи у борбеним ситуацијама…

Припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) и припадници тима америчких „Зелених беретки“ седми пут по реду имали су заједничку обуку у којој су увежбавали реаговања у кризним ситуацијама у руралним условима. На планини Гоч,  у заједничкој вежби која је трајала од 28. јуна до 9. јула, припадници елитних јединица увежбавали су извиђања, планирања мисија, извођење акција, као и пружање прве помоћи у борбеним ситуацијама.

Државни секретар МУП-а Бојан Јоцић, заменик амбасадора амбасаде САД,  Габријел Ескобар, представници  Канцеларије за војну сарадњу при Амбасади, као и командант САЈ-а Спасоје Вуловиć истакли су значај заједничких обука, размена искустава и технике. Сагласни су да је вежба допринела усавршавању знања  и способности у вези са борбом против организованог криминала и тероризма, као и унапређивању односа две јединице.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *