Састанак министра Стефановића и амбасадора Белорусије Бриљова

Састанак министра Стефановића и амбасадора Белорусије БриљоваПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са амбасадором Републике Белорусије Валеријем Бриљовим.

Министар Стефановић изразио је задовољство чињеницом да су билатерални односи Републике Србије и Републике Белорусије на високом нивоу, оценивши сарадњу између две државе у области одбране развијеном и разноврсном, уз потенцијал за њено даље унапређење.

Министар се овом приликом захвалио на испоруци четири авиона МиГ-29 на којима је завршен ремонт у Белорусији и који ће значајно унапредити оперативне способности Војске Србије.

Амбасадор Бриљов је нагласио да односе две земље карактеришу традиционално пријатељство и међусобно уважавање и поновио опредељење Републике Белорусије да пружи подршку Републици Србији у очувању територијалног интегритета.

Такође, он се сагласио са оценом интензитета билатералне војне сарадње и пренео опредељење за њено даље унапређење на војно-војном, војноекономском, војнотехничком и војнообразовном пољу.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *